Med månedens værktøj kan du remixe mediernes hjemmesider.

FILIP WALLBERG

Månedens værktøj er helt og aldeles useriøst.

For værktøjet har ingen umiddelbar værdi for hverken journalister, kommunikatører eller studerende, hvis man ser bort fra underholdningsværdien.

Med NewsJack kan man vælge en tilfældig hjemmeside – for eksempel CNN.com, foxnews.com eller nytimes.com – og derefter redigere indholdet. Og selvom værktøjet ingen produktiv værdi har, er både teknikken og arbejdsgangen håbløs simpel. Altså på den gode måde.

På ganske få minutter kan du skabe din egen fiktive forside, som du selvfølgelig kan gemme og sende videre til en ven eller dele på Facebook.

Du kan ændre både rubrikker, underrubrikker og billeder. I praksis nærmest alt. Og dermed skabe både sensationer og skandaler af fri fantasi.

I journalistik må man ikke lyve, og et værktøj som NewsJack skal selvfølgelig ikke misbruges. Men uskyldige drillerier er bestemt en undtagelse, og jeg kan kun opfordre til den slags løjer.

Hvis du laver en fantastisk forside, så del den med os andre. Skriv en kommentar og del linket. Og det er helt op til dig, hvilken forside du gerne vil lege videre med.

http://www.newsjack.in/

http://poof.hksr.us/dblzdrwc

 

 

 

Du kan ikke skrive kommentarer

Vi beklager, men du kan ikke skrive en kommentar her.